Rekabet Bu Kese Kâğıdının İçinde…

“Rekabet Bu Kese Kâğıdının İçinde” oyunu ile Boğaziçi Üniversitesi Yöneylem Araştırma Kulübü öğrencilerine kese kâğıdı yaptırarak renkli saatler yaşattık…

“Kese kâğıdı yapmak öğrencilere ne katabilir ki?” Bu sözünüzü duyar gibiyiz.

Öğrenciler, bu oyunu oynarken sahip oldukları birçok beceriyi geliştirdiler.

10 gruba ayrılan öğrenciler, liderlik becerisinin yüksek olduğunu düşündükleri bir arkadaşlarını belirlediler ve aralarından bir kişiyi lider olarak seçtiler.

Bu oyunda amaçlanan tüm takım üyelerinin birbirleriyle olan iletişim becerilerini güçlendirmek, takımlar arasında rekabeti artırmak, ekip içinde pes etmeler yaşanmaya başladığı anda liderin tüm ekibi motive etmesini ve doğru görev dağılımı yapmasını sağlamaktı. Bunun yanı sıra öğrencilere hedef belirlemek, zamanı etkili kullanmak ve durum analizi yapmak gibi becerileri kazandırmaktı.

Öğrenciler, bu becerilerini oyun içinde yaşayarak geliştirdiler. Kendilerine verilen deneme süresinden yola çıkarak durum analizi yaptılar ancak üretecekleri kese kâğıdı miktarını belirlemekte zorlandılar. Aslında en önemli olan nokta buydu. Hedef belirlemek…

Ulaşılacak hedef nasıl belirlenirdi ki?

Doğru hedefi belirlemek, dakikada kaç adet kaliteli kese kâğıdı üretebildiklerini analiz etmek başta çok kolay görünse bile aslında oldukça zordu…

Bazı takımlar kendilerine verilen zamana uygun hedef belirlemek yerine çok yüksek hedefler belirleyip zamanlarını etkili kullanamadılar ve hedeflerine ulaşamadılar.

Zaman zaman kese kağıdı yapamayan takımlar pes etme seviyesine geldiler ve liderleri tarafından motive edilip başarmaya yönlendirildiler.

Liderler iş bölümü yaparak hangi etabı kimin yapacağına karar verdiler. Takımlar kese kâğıtlarının üzerine kendilerini anlatan logolar belirlediler bu sayede yaratıcılıklarını artırdılar.

Bu oyun sonucunda zamanını iyi yöneten, takım içersinde etkili iletişim kuran, motivasyonu yüksek olan, uygun hedef belirleyen ve lider tarafından doğru bir şekilde yönlendirilen takım birinciliği hak ederek ödül kazandı.

Derece dışında kalan öğrenciler de takımlarını ve kendilerini analiz ederek hangi becerileri geliştirmeleri gerektiği konusunda farkındalık kazandılar.

Kese kâğıdı yapmak, birçok beceriyi içinde barındıran rengârenk bir hünerdir…

“Rekabet Bu Kese Kâğıdının İçinde” oyunu ile BÜYAK öğrencilerinin hayatlarına farklı renkler kattık.

Siz de becerilerinizi geliştirerek hayatınıza yeni renkler katın…

Melisa Kuyumcu hakkında 5 makale
Indus Danışmanlık’ın neşeli Danışmanları’ndan… Yeni fikirleriyle bakış açılarımızı genişletir. Indus Danışmanlık çalışanlarına ciddiyetin samimiyetle buluştuğu anlar yaşatır. Çoğu zaman gülüşümüzün sebebi olur. Hoş sohbeti, gelişmiş moda anlayışı ile ofisimize renk katan isimlerden biridir. Çalışmaları ile yeni anlayışlar, ofisimizin kapısından içeri gelir.