2016 ‘da Geride Bırakmamız Gerekenler        

    

2017’ye hazırlandığımız bugünlerde 2016 yılında bırakmamız gerekenleri listelememiz yeni yıl için iyi bir hazırlık olabilir.

İş hayatımızda neyi çoğaltmalı, neyi azaltmalı, neyi edinmeyi ve neyi bırakmayı bilmemiz başarımızı artıracak ve geleceğe daha hazır olmamızı sağlayacaktır.

Geride bırakmamız gerekenlere bakarsak,

  • Kısıtlı bakış açısını bir kenara bırakmalıyız. Başarı görünmeyeni de görmek olduğuna göre, 2017’de daha derin ve geniş bakabileceğimiz şekilde kendimizi geliştirmeliyiz.
  • Önyargılar ve sabit fikirler de bir kenara bırakmamız gerekenlerden. Önyargı yönetimini öğrenip ve farklı fikirlere açık olmakla işe başlayabiliriz. Değişim ve gelişime açık olmak ilk adımımız olabilir.
  • SMART olmayan hedefler, 3-5 yılı göstermeyen vizyon ve hayat amacı misyonun eksikliği de 2016’da kalmalı. İlk önce Kişisel Misyon, misyonumuza hizmet edecek ve en az 3 yılımızı bize gösterecek vizyon ve SMART hedefleri 2017’nin bizim yılımız olması için belirlemeliyiz.
  • Yanlış anlaşılmalar ve iletişim kazaları da 2016’da kalması gerekenlerden. Anlamak – Anlatmak – Anlaşmak için İletişim Becerilerini geliştirmeli, güncellemeli, fark yaratıcı hale getirmeliyiz.
  • Zaman az, zaman yetmiyor, çok yoğunum, yapacak çok iş var, yetiştiremiyorum gibi ifadeler de geride bırakacaklarımızdan. Zaman farkındalığı, öncelik yönetimi, yedek zaman kullanımı gibi becerilerle 2017’de zamanı etkili kullanabiliriz.
  • Her yıl hayatımıza giren binlerce stresörün bizi etkilemesini ve hayallerimizden bizi uzaklaştırmasını kesinlikle 2016’da bırakmalıyız. 3 B Kurallarını hayatımıza katarak, Trafik Işığı Yönetimini kullanarak ya da Stres Yönetimi için başka becerileri edinerek daha huzurlu bir yıl yaşayabiliriz.
  • 2017 yılınca daha yapıcı, çözümcü ve olumlu olmak için karamsar düşünceleri ve dilimizdeki negatif kelimeleri 2016’da bırakmalıyız. Unutma yerine hatırla diyerek işe başlayabilir, ama yerine bununla birlikte diyerek 2017 yılına başlayabiliriz.

Indus Consulting